Zdravé město školilo zaměstnance magistrátu o zdraví
Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Zajímavosti

Ústí nad Labem - Jak vypadá správná životospráva, jaké hodnoty cholesterolu a glykemie jsou v pořádku a kdy je třeba něco změnit, se dozvěděli zaměstnanci magistrátu od Zdravotního ústavu.

Ve čtvrtek 17. října připravilo Zdravé město Ústí nad Labem ve spolupráci s místním Zdravotním ústavem přednášku s praktickými ukázkami a měřením pro zaměstnance magistrátu. Tématem bylo zdraví, prevence a poradenství. Zástupci Zdravotního ústavu se sídlem v Ústí nad Labem přednesli základní informace o tom, jak má vypadat zdravá životospráva, připomněli desatero užitečných rad z oblasti potravin, výživy a správných návyků.

Ačkoliv se jednalo o poznatky, které se učí mnohdy už od mateřských škol, je překvapivé, kolik dospělých lidí stále nedodržuje základní správné návyky. Tímto jednáním si často lidé dlouhodobě poškozují své zdraví. V závěru přednášky bylo připraveno pro zájemce bezplatné měření standardních tělesných hodnot, hladiny cholesterolu a glykemie a individuální vyhodnocení výsledků a poradenství.

Přednáška byla součástí pravidelného školení v oblasti udržitelného rozvoje a základních témat místní Agendy 21. V minulých letech proběhly semináře zaměřené například na lokální ekonomiku nebo životní prostředí. Teoretickou část přednášky na téma Udržitelný rozvoj a změna myšlení - globální smysl s lokálními činy přednesl Mgr. Jiří Starý.

  • Služby Zdravotního ústavu může využít i veřejnost, informujte se přímo u Zdravotního ústavu
  • Sledujte rovněž informace o Zdravém městě, každoročně probíhají různé akce pro veřejnost zdarma

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru