Ústí nad Labem navštívil velvyslanec ze Spojených států
Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Zajímavosti

Ústí nad Labem - Stephen B. King, velvyslanec USA v České republice navštívil ve středu Ústí nad Labem. Jednal s vedením města, diskutoval se studenty UJEP i se zástupci neziskových organizací.

Návštěva začala v aule Univerzity J. E. Purkyně, zájem o diskusi s velvyslancem projevilo několik set studentů. V Barka kafe se Steve B. King seznámil s projektem, který pomáhá handicapovaným zapojit se do společnosti.

Na magistrátě přivítala velvyslance první náměstkyně primátora Věra Nechybová. Přítomni byli náměstci Tomáš Vlach, Pavel Tošovský a Michal Ševcovic. Hovořili mimo jiné o investičních příležitostech a roli občanské společnosti ve městě. Setkání s S. B. Kingem se zúčastnili pracovníci desítky neziskových organizací, kteří ho informovali o své práci v sociální oblasti.

2803velvyslanec2

Zdroj: www.usti-nad-labem.cz

Náměstek Tomáš Vlach na tiskové konferenci uvedl, že se s americkou stranou dohodli na spolupráci v několika směrech. „Předáme velvyslanectví materiály o možnostech investování a také podpoříme akce, které ambasáda bude pořádat v Ústí nad Labem,“ řekl Tomáš Vlach.

Velvyslanec ocenil setkání se studenty, kteří na něj měli řadu dotazů. K jednání s vedením města řekl: „Nechci být jen jedním z řady velvyslanců, kteří přijedou město navštívit, ale zajímám se, jak bych mohl pomoci. Z našeho jednání vyšlo několik návrhů v sociální i podnikatelské oblasti, při jejichž realizaci bych mohl přispět,“ uvedl S. B. King. Zmínil se i o svém slavném jmenovci spisovateli Stephenu Kingovi. „Ne, nejsme příbuzní. Ale já jsem starší, takže on má vlastně jméno po mně,“ usmál se.

V doprovodu náměstka Tomáše Vlacha si velvyslanec S. B. King prohlédl v Předlicích lokality, kde jsou vážné sociální problémy.

2803velvyslanec3

Zdroj: www.usti-nad-labem.cz

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru