Tragickému střetu na železničním přejezdu údajně předcházela zbrklá jízda
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Zbrklá jízda řidiče (1994) osobního auta údajně předcházela tragickému střetu s projíždějícím nákladním vlakem na nechráněném železničním přejezdu v Olšinkách nedaleko místní restaurace. Místní lidé již dlouhá léta volají, aby byl přejezd kromě světelné a zvukové signalizace osazen závorami.

„Byla to obrovská rána, až se země otřásla. Vlak tlačil auto hodně dlouho, než se zastavil, od kolejí létaly jiskry,“ vylíčil nehodu jeden z místních obyvatel, který bydlí v blízkosti železničního přejezdu. Důkazem jeho tvrzení je, že lidé, kteří v inkriminovaný čas projížděli, podél řeky Labe ze Střekova do Velkého Března, viděli zasahovat hasiče až na několik desítek metrů vzdáleném železničním přejezdu K Loděnici.

„Řidičem byl místní mladík z Olšinek, sportoval, hrál fotbal na postu brankaře. Říká se, že přijížděl k přejezdu dost svižně. Blízkým upřímnou soustrast. Je to velké neštěstí, hlavně teď před Vánoci,“ uvedl pro E – Ústí.cz svědek.

Mluvčí krajské policie Daniel Vítek uvedl, že k nešťastné události došlo krátce po desáté hodině odpolední. „Na místo byl vyslán i policejní krizový intervent, aby rodině zesnulého poskytl psychologickou pomoc. Po dobu vyšetřování nehody došlo k zastavení provozu na železniční trati, bližší okolnosti tragédie jsou předmětem dalšího prověřování,“ doplnil policejní mluvčí.

Místní lidé již dlouhá léta volají, aby byl železniční přejezd osazen závorami. „Není to první nehoda, která se na tomto přejezdu stala. Když opomenu střety vlaků s auty, tak před několika lety tady smetl vlak dívku, která přes železniční přejezd přecházela. Blikala signalizace, dívka počkala před přejezdem, až vlak projede. Když projel, tak ale nepočkala, až přestane signalizace blikat. Začala přecházet na autobus do školy a z druhé strany se přiřítil protijedoucí vlak, který ji srazil. Tehdy to dost otřáslo místními lidmi,“ pokračoval ve vyprávění zdejší obyvatel, který si nepřál zveřejnit své jméno. „Nejde mi o to se někde zviditelňovat, jde mi o to, aby se začal tímto poměrně frekventovaným přejezdem někdo zabývat a posoudil, zda si opravdu nezasloužil závory. Proto reaguji na vaši zprávu,“ řekl závěrem čtenář E – Ústí.cz.


Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru