Předváděcí akce v Ústí: Předražené zboží a porušení zákona, zjistila inspekce
Foto: ČOI
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - I když celkový počet předváděcích akcí klesá, přesto organizátoři stále ještě nabízejí prodej zboží touto cestou. Na pořádání dvou takových akcí se zaměřila Česká obchodní inspekce Ústeckého a Libereckého kraje. V obou případech zjistila porušení zákona.

Česká obchodní inspekce Ústeckého a Libereckého kraje provedla na závěr měsíce dubna kontroly dvou organizovaných akcí konaných v Ústí nad Labem.

"Inspektoři zjistili porušení právních předpisů na obou akcích. V jednom případě se jednalo o neoznámení konání akce, kterou od roku 2014 ukládá pořadatelům novela zákona o ochraně spotřebitele č. 634/1992 Sb. V rámci druhé akce prodávající nabízel halogenovou pečící pánev, která svým značením nesplňovala požadavky technických předpisů (výrobek označen třídou ochrany II, jeho provedení však odpovídalo třídě ochrany I)," uvedla Renata Linhartová, ředitelka inspektorátu České obchodní inspekce pro Ústecký a Liberecký kraj.

S kontrolovanými subjekty bude pro porušení zákona zahájeno správní řízení.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru