Cizinecká policie odhalila na D8 převaděče. Rakušan vezl tři cizince do Německa
ilustrační foto: e-deniky.cz
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - V pátek ve večerních hodinách kontrolovala hlídka cizinecké policie na dálnici D8 na exitu 87 ve směru do Německa osobní auto s rakouskou poznávací značkou. Kromě řidiče, státního příslušníka Rakouska původem z Turecka, byli ve vozidle 3 turečtí státní příslušníci ve věku 19, 27 a 36 let, kteří předložili ke kontrole pouze ID karty Turecka.

Ty ale neumožňují cizincům vstoupit a pobývat na území ČR, proto byli všichni tři cizinci zajištěni a eskortováni na policejní služebnu. "Bylo s nimi zahájeno správní řízení ve věci správního vyhoštění z území členských států EU a byli převezeni do Zařízení pro zajištění cizinců v Bělé-Jezové.

Řidič, rakouský státní příslušník, byl na místě zadržen pro podezření z přečinu Organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. Do několika hodin stanul před soudem, který na něj uvalil vazbu," uvedla krajská policejní mluvčí Šárka Poláčková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru