OBRAZEM: Labskou stezkou se prohnal ústecký maraton
Labskou stezkou se prohnal ústecký maraton. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Svádov – Sto padesát sedm běžců zavítalo v sobotu 10. listopadu na labskou stezku, aby se zúčastnilo 5. ročníku Ústeckého VitaSport maratonu. Závodníci si to rozdali na tratích 42,2, 21,1 a 5 kilometru.

Organizátorka Veronika Vágnerová uvedla, že šlo o mezinárodní závod, kdy se na start postavil běžec z USA, Polska a dalších zemí. „Absolutním vítězem a prvním v kategorii muži do 39 let byl Jan Sokol z AK Sokolov s časem 2:36:49. Hned druhý byl vítěz v kategorii 60 let a výše Alexandr Neuwirth z AK Emila Zátopka Kopřivnice s neuvěřitelným časem v jeho kategorii 2:58:44. První ženou byla naše přední skyrunnerka Michaela Mertová z Štefko Running Team, která si na závod přišla vyklusat po náročném běhu v horách, a to v pěkném čase 3:09:10. Na trati půlmaratonu byl první Dalibor Bartoš z LIAZ Jablonec za 1:18:18 a v ženách Lenka Berrouche z USK PROVOD Ústí n. L. za 1:35:11, na doprovodném závodě na 5 km Rosťa Štefánek z Děčína za 17:45 a Jarmila Sobecká z USK PROVOD Ústí n.L. za 19:49. Závod se vydařil a každý účastník obdržel v cíli originální účastnickou medaili,“ dodala Veronika Vágnerová.

Dalším závodem ve Svádově bude Ústecká VitaSport desítka v sobotu 2. března 2019.

FOTOGALERIE:

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru