Šestnáctiletá Ústečanka Viktoria Babíková je talentem ve fitness
Ústečanka Viktoria Babíková (uprostřed) se pyšní titulem mistryně Čech v kategorii bikiny fitness. 2x Zdroj foto: Viktoria Babíková
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Teprve šestnáctiletá Ústečanka Viktoria Babíková se může pochlubit titulem mistryně Čech v kategorii bikiny fitness. Na jaře letošního roku byla jednou z nejmladších závodnic, které soutěžily na závodech v kulturistice a fitness.

Jejími prvními závody bylo mistrovství České republiky, kde se umístila pátá, a postupně se vypracovala až ke dvěma prvním umístěním na GP Zbýšov a mistrovství Čech dorostu a juniorů, díky kterým se pyšní titulem mistryně Čech v bikiny fitness dorostu. „Titul mistryně Čech mě opravdu hřeje na srdci. Mám za sebou teprve první závodní sezonu a pódium jsem si vlastně šla vyzkoušet. Úspěch byl pro mě nečekaný, ale jsem šťastná. Samozřejmě mě to motivuje pokračovat v soutěžích dál a vylepšovat vše, co se vylepšit dá,“ říká k ocenění mladá sportovkyně.

Sport je jejím koníčkem od dětství, už ve třech letech tančila s mažoretkami, moderní tanec byl vždy součástí jejího sportování a naplno jsem se od šesti let věnovala atletice. „Bohužel mi moje zranění nedovolilo trénovat, a tak jsem v rámci tréninku chodila do fitka. Sama, s rodiči, a nakonec jsem zjistila, jak jsem ve fitness centru šťastná. Na sociálních sítích jsem sledovala své budoucí soupeřky a tajně si přála stát s nimi na pódiu. Sen se stal skutečností, když jsem s kamarádkou pravidelně makala a soutěžní stage se na dobu tří měsíců stala mým druhým domovem. Téměř každý víkend jsme byli na závodech a já jsem si to náramně užívala. Potěšilo mě i přijetí naší primátorky, která ocenila, jak reprezentuji město,“ dodává Viktoria Babíková.

Po skončení první sezony se úspěšná mladá Ústečanka rozhodla, že její další závodní sezonou bude opět jaro. „Celé prázdniny jsem cvičila na zahradě tak, abych dosáhla toho, co mi radí Slávek Vinogradov, ten nejpovolanější - Musíme z tebe vytvořit velký neobroušený diamant a ten potom budeme postupně obrušovat. Takže se nyní snažím nabírat hmotu, abychom mohli vybrušovat. Je to náročné, ale protože mi závody chybí už teď, nechci promarnit svoji šanci a poslouchám na slovo (smích). Občas jsem si od cvičení odskočila na veterinu, kam chodím nabírat zkušenosti ke svému vysněnému povolání veterinářky. Zvířata a jejich záchrana je dalším mým koníčkem a životním snem a naštěstí jsou v Ústí takoví veterináři (děkuji klinice MI-Vet), kteří ani na minutu neváhají a při své praxi s radostí a se zájmem předávají své zkušenosti,“ uvádí mladá talentovaná sportovkyně, která velké poděkování posílá hlavně svým rodičům.

1111 Viktoria ronnie cz ee3aa4 l

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru