Z NÁMĚTŮ ČTENÁŘŮ: Za údajným kupčením s volebními hlasy má stát obsluha rychlého občerstvení v Krčínově ulici
Rychlé občerstvení v Krčínově ulici. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Krásné Březno – Poté, co on-line deník E – Ústí.cz uveřejnil zprávu o napadení komunálních voleb, které proběhly 5. a 6. října 2018, koalicí TOP09, KDU-ČSL a STAN a prověření jejich platnosti krajským soudem, se redakci ozval svědek tvrdící, že do údajného kupčení s volebními hlasy má být zapojena obsluha rychlého občerstvení v Krčínově ulici.

„Jezdili za nimi červenou sportovní Hyudaí pravidelně parkující u občerstvení u Billy. Fotku jak je tam měli vozit, najdete na webu regionálního Deníku,“ odkazoval čtenář na zpravodajství z prvního volebního dne. „V ten den navštívilo bistro nezvykle velké množství „zákazníků“. Není to divné?“ pokračoval dál v upozornění čtenář, který si přál zůstat v anonymitě.

Podnět redakce on-line deníku E – Ústí.cz prověřila. Červené sportovní auto zaparkované před občerstvením v Krčínově ulici se opravdu podobalo vozidlu na snímku z volebního zpravodajství regionálního Deníku. Poté, co redaktor přistoupil k pultu pro zákazníky a zeptal se obsluhy: „Nevíte komu auto patří?“, vylezl ze stánku starší muž s mohutným řetízkem na krku. „Našeho mladého,“ odpověděl a ukázal na mladíka za pultem.

Když reportér uvedl, že dostal námět o údajném kupčení s hlasy, na kterém se posádka auta měla podílet, evidentně oba muže zaskočil. Mladík rychle odešel do zázemí občerstvení. Starší muž odpověděl zmateně: „Ony byly nějaké volby? V tu dobu jsem byl v zahraničí.“

Majitelem občerstvení je uveden Volodja Manukjan. Reportérovi E – Ústí.cz, se při zavolání na uvedené telefonní číslo, jeho vyjádření nepodařilo získat.

2110 auto volby2

Snímek auta, kterým měli být, podle zpravodajství regionálního Deníku, dopravováni voliči do volební místnosti v Krásném Březně. Foto: Petr Sochůrek

V krásnobřezenském volebním okrsku 2001 obdržela volební strana ÚSTECKÉ FORUM OBČANŮ 1210 hlasů, přitom pro srovnání ve volbách v roce 2014 v daném okrsku tato volební strana obdržela 202 hlasů. Na tento fakt právě koalice TOP09, KDU-ČSL a STAN ve svém návrhu na prověření platnosti voleb krajským soudem poukazuje. Dále se koalice pozastavuje, v dalším návrhu na prověření platnosti voleb krajským soudem, nad výsledkem voleb ve prospěch strany ÚSTECKÉ FORUM OBČANŮ v předlickém volebním okrsku 1014, kde partaj získala v letošních volbách 2246 hlasů, přitom pro srovnání ve volbách v roce 2014 v daném okrsku tato strana obdržela 158 hlasů.

Lídryně strany ÚSTECKÉ FORUM OBČANŮ a dosavadní primátorka Věra Nechybová nařčení z kupování hlasů již v minulosti odmítla. „Co se týká našeho úspěchu v předlickém okrsku, jak již bylo řečeno, místní lidi k volbám přivedla štvavá kampaň proti našemu kandidátovi v tomto obvodu. V Krásném Březně šlo s největší pravděpodobností o přátele a kamarády. Kupčení s volebními hlasy nemá nic dočinění se slušností, razantně to popíráme,“ reagovala (v pátek 19. října) na výsledky v těchto dvou volebních okrscích Věra Nechybová.

Radka Ostřížová, krajská manažerka TOP 09 v Ústeckém kraji uvedla: „Cílem poukázání na platnost komunálních voleb v Předlicích a Krásném Březně je upozornit, že takovéto praktiky (pozn. red. kupčení s hlasy) v Ústí stále jsou."

Čtenáři, posílejte nám náměty na zprávy z Ústí. Náš e-mail je Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. My, vámi zaslaný podnět prověříme a o výsledku vás budeme na našich stránkách informovat.

{article title="Koalice TOP09, KDU-ČSL a STAN napadla u krajského soudu volby v Ústí nad Labem. Důvodem je podezření kupování hlasů"}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

 

 

 

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru