VÝSLEDEK POLICEJNÍHO ŠETŘENÍ: Řidič autobusu jel na červenou
Nehoda autobusu a nákladního auta na světelné křižovatce pod Větruší. Foto: čtenář
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – V závěrečné fázi šetření je dopravní nehoda autobusu ústeckého dopravního podniku a nákladního auta, která se stala v polovině měsíce května na světelné křižovatce pod Větruší. Při střetu utrpěli zranění oba řidiči a několik cestujících.

Mluvčí krajské policie Veronika Hyšplerová na dotaz redakce E – Ústí.cz uvedla, že z kamerových záznamů, ale i z výpovědí cestujících a dalších svědků vyplývá, že řidič autobusu vjel do křižovatky ve chvíli, kdy svítila na semaforu červená. „Do konce týdne policejní vyšetřovatel zahájí trestní stíhání řidiče pro trestný čin Ublížení na zdraví z nedbalosti. Za uvedené jednání mu hrozí trest odnětí svobody až do výše 3 let,“ doplnila policistka.

Jana Dvořáková, mluvčí ústeckého Dopravního podniku na dotaz redakce E – Ústí.cz k nehodě odpověděla, že společnost v tuto chvíli nemá od policie žádné oficiální stanovisko, proto se v současné době nebude ke střetu vyjadřovat.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru