Koupaliště v Brné se otevře v polovině května. Na Klíši se připravují na rekonstrukci
Bazén s tobogánem na termálním koupališti v Brné. Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – V plném proudu jsou v těchto dnech přípravy na termálním koupališti v Brné před nadcházející sezónou. Vykoupat se v bazénech budou moci letos první návštěvníci v polovině měsíce května. Redakci E – Ústí to uvedl Miroslav Harciník, ředitel Městských služeb města Ústí nad Labem, které areál provozují.

„V současné době provádíme kontroly technologií, úpravu zeleně, čistíme celý areál a uzavíráme smlouvy se stánkaři, kteří na koupališti budou provozovat občerstvení,“ řekl ředitel městských služeb.

Vstupné na koupaliště v Brné zůstane pro letošek na úrovni loňských cen. „Upravovat ceník pro letošní rok nechystáme. V loňském roce se nám osvědčilo zavedení rodinného a zvýhodněného vstupného a zvýhodněného. O přesném datu otevření budeme veřejnost informovat v následujících dnech,“ dodal Miroslav Harciník.

I pro letošní rok zůstanou veřejnosti uzavřené venkovní bazény Plaveckého areálu Klíše, které čekají na svou rekonstrukci. „Termín zahájení rekonstrukce nelze v současné době stanovit. Nyní bude následovat výběrové řízení na zpracovatele projektové dokumentace, následně povolení stavby. Až poté bude reálné časově odhadnout termín zahájení prací,“ uvedla mluvčí ústeckého magistrátu Romana Macová.

Primátorka města Ústí nad Labem Věra Nechybová doplnila, že prostor i bazény venkovního koupaliště v Plaveckém areálu Klíše zůstanou zachovány. „V současné chvíli však mohu slíbit, že zde plánujeme lavici s tryskami, vodní prvky, jako je například „houba“ se spuštěním vody a takzvaná divoká řeka. Co ještě mohu slíbit, je tobogán nebo trojskluzavka. Která vodní atrakce to nakonec bude, rozhodnou v anketě sami Ústečané. Musím ještě dodat, že jsme v areálu kapacitně omezeni,“ řekla závěrem Věra Nechybová.

VIZUALIZACE

2304 koupalisteklise

2304 koupalisteklise2

2304 koupalisteklise3

ZDROJ: MAGISTRÁT MĚSTA ÚSTÍ NAD LABEM

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru