Ve Spolchemii bude ve čtvrtek naoko hořet, cílem je procvičit součinnost jednotek
Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Taktické cvičení složek integrovaného záchranného systému (IZS) na téma požáru v průmyslovém objektu Spolchemie začne ve čtvrtek 20. září v dopoledních hodinách.

Město upozorňuje občany na zvýšenou intenzitu zvukových signálů systémů vyrozumění a možné optické a zvukové projevy doprovodných efektů cvičení (dým, záblesky, houkání) a doprovodná hlášení. Občany žádá také, aby věnovali zvýšenou pozornost k hlášením městského rozhlasu a s ohledem na zvýšenou aktivitu a provoz osobních a nákladních vozidel složek IZS dbali zvýšené opatrnosti a respektovali pokyny příslušníků PČR a městské policie

Cvičení se bude týkat areálu Spolchemie a jeho blízkého okolí. Součástí cvičení bude činnost při výbuchu tlakové nádoby, který poškodí železniční cisternu s nebezpečnou látkou a následně poškodí produktovod se čpavkem.

Procvičen bude složitější zásah jednotek požární ochrany se složkami integrovaného záchranného systému (požár, výbuch tlakové lahve, poškození cisterny a jejím přečerpáváním), budou prověřeny základní činnosti při vzniku mimořádné události ve Spolchemii, součinnost a spolupráce štábů a jednotlivých složek integrovaného záchranného systému při aktivaci vnějšího havarijního plánu v rámci ochrany obyvatelstva a prověřena bude komunikace mezi jednotlivými složkami IZS.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru