Slonice Kala má stále zdravotní problémy: Nemohla se postavit, na nohy ji museli pomoci hasiči
Foto: ZOO Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Slonice Kala z ústecké zoologické zahrady se dlouhodobě potýká se zdravotními problémy. V neděli 16. září chovatelé zjistili, že leží a nemůže se postavit, takže nakonec museli zasahovat pracovníci Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje – Všebořice.

Kala byla pomocí speciálních popruhů postavena na nohy a noc strávila v závěsu, aby si odpočinula a načerpala sílu. Potravu sice přijímá jako obvykle, ale zůstává jen v pavilonu, kde je pod dohledem chovatelů a veterinářů.

V nejbližších dnech se ukáže, jak se bude situace dále vyvíjet. Kala prodělala na konci července operaci přední končetiny, neboť má dlouhodobé pohybové problémy způsobené rozpadem prstních kůstek a vytvořením abscesu v okolí nehtů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru