NAPSALI NÁM: Mladí řezníci z Ústí patří mezi jedny z nejlepších z republiky!
Mladí řezníci z Ústí patří mezi jedny z nejlepších z republiky! Zdroj foto: archiv Jana Málka
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Ve dnech 11. a 12. 4. 2017 se konala v Integrované střední škole a Jazykové škole s právem státní jazykové zkoušky Valašské Meziříčí přehlídka odborných dovedností oboru řezník - uzenář (11. ročník) pod záštitou ministra zemědělství Ing. Mariana Jurečky a hejtmana Zlínského kraje Jiřího Čunka.

Ústecká škola SŠO, Ř, SaZŠ, Ústí nad Labem p. o., vyslala poprvé na tuto soutěž své svěřence a to tým dvou žáků, kteří se zařadili mezi osm týmů z celé České republiky. (účast byla např. Praha, Brno, Jeseník, Polička, Opava aj.) Všech osm týmů soutěžilo postupně v bourání masa, vařené výrobě, senzorickém testu, regionální výrobek a o nejlepší řeznický stůl, kde fanoušci hlasovali přes facebook.

Soutěže se zúčastnili dva žáci prvního ročníku Petr Barcal a Antonín Hájek, pod vedením učitele odborného výcviku Janem Málkem a učitelem teorie Ladislavem Vlasákem. Jeden z družstva začal kostění vepřových částí s limitem 60min (to zvládli časově všichni), druhý začal s výrobou jaternic, tlačenky a játrového výrobku. Po kostění mu druhý z družstva pomohl. Ústečtí žáci vsadili na klasické jaternice, libovou tlačenku v netradičním obale a játrovou paštiku s brusinkami a koňakem, naplněné ve sklenicích jako to dělávali naše babičky.

Nadějní budoucí řezníci dokázali vybojovat hned tři umístění! A to: 1. místo za nejhezčí řeznický stůl (hlasováním) 2. místo za regionální výrobek (Trmická klobása) 3. místo za vařenou výrobu (výroba jaternic, tlačenky a játrového výrobku) Nutno dodat, že jako jediní byli naši žáci prvního ročníku a i přes velkou konkurenci dokázali naši kluci uspět!!!

Zaslal: učitel odborného výcviku Jan Málek

1504reznici2

1504reznici3

1504reznici4

1504reznici6

1504reznici5

1504reznici7

Pedagogové a žáci školských zařízení na Ústecku, posílejte nám zprávy a fotografie z vašich akcí na e-mail: redakce(zavináč)e-usti.cz nebo využijete zpráv naší facebookové stránky. My je poté zveřejníme na našich stránkách. Tvořte s námi moderní zpravodajství z Ústecka. Čtěte, co vás zajímá.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru