Ústečané mohou připravit návrhy do participativního rozpočtu
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Zapojit se do využití finančních prostředků z rozpočtu města se svými návrhy mohou od 1. září Ústečané. Až do 31. října lze podat návrhy do participativního rozpočtu.

Je to vymezená část rozpočtu města určena na realizaci návrhů projektů od veřejnosti. Předkladatelem může být Ústečan starší 18 let s trvalým bydlištěm ve městě. Náklady na projekt nesmí přesáhnout 350 000 Kč včetně DPH. Pro participativní rozpočet vedení města vyčlenilo 5 milionů korun.

„Víme, že se realizace nestihne v tomto volebním období, není to však opatření pro současné politické vedení, ale pro občany, aby mohli spolurozhodovat o využití městských peněz,“ uvedla primátorka Věra Nechybová.

Cíl projektu musí vést k renovaci či výstavbě hmotného majetku Ústí a jeho příspěvkových organizací například vylepšování veřejných prostor, mobiliář v ulicích, výsadbu zeleně a další parkové úpravy, zhotovení pítek, rekonstrukce a podobně. Návrh každého projektu musí být podpořen minimálně patnácti Ústečany.

Návrh projektu je možné podat prostřednictvím vyplněného formuláře, a to písemně či elektronicky. Více informací najdou Ústečané na webu ústeckého magistrátu.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru