V Ústeckém kraji je nedostatek brigádníků, nejvíce jich chybí v odvětví výroby
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Počet nabízených brigád v Ústeckém kraji zůstává stejný od začátku léta, nabídka stále převyšuje poptávku. Největší nedostatek pracovníků je v odvětví výroby. Vyplývá to z vyhodnocení regionálních dat personální agentury Adecco ČR.

„Nabídka brigád je letos rozsáhlá a nedostatek kandidátů velmi znatelný. S největším nedostatkem zájemců se firmy potýkají u pozic, které jsou fyzicky náročné. Naopak velký zájem je o administrativní práce,“ komentuje situaci Ondřej Wysoglad, ředitel personální agentury Adecco ČR, a dodává, že v této oblasti se mzda pohybuje okolo 100 Kč za hodinu.

Nejvíce si v Ústeckém kraji mohou brigádníci vydělat v call centrech, kde mohou dostat odměnu ve výši až 175 Kč za hodinu. Podobně vysoké honoráře jsou i u brigád v bankovním sektoru, pro tuto práci jsou ale vyžadovány určité obchodní zkušenosti. V odvětví výroby pak brigádníci získají 130 Kč za hodinu. Za rozvoz letáků a výlep reklamních plakátů firmy nabízí až 130 Kč za hodinu. Práce ve skladu je ceněna 100 až 120 Kč za hodinu. Pozice na pokladně supermarketu pak zhruba 110 Kč za hodinu. Brigádníci ve fastfoodových řetězcích si za hodinu vydělají od 95 do 105 Kč. Za úklidové práce mohou zájemci získat od 85 do 100 Kč za hodinu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru