Kanadská velvyslankyně se zajímala o nové vyučovací metody na Základní škole Neštěmická
Kanadská velvyslankyně Barbara C. Richardson při své návštěvě Ústí zavítala na Základní školu Neštěmická. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Krásné Březno - Barbara C. Richardson, velvyslankyně Kanady, navštívila ve středu 13. června, Základní školu Ústí nad Labem, Na Vyhlídce v Krásném Březně.   Doprovázela  ji Kim Cowan, radová pro politické a ekonomické vztahy a veřejnou diplomacii a Michael Vlček, tiskový mluvčí pro politické a ekonomické vztahy a veřejnou diplomacii. Pro Základní školu Neštěmická to byla velká čest, neboť se mohla pochlubit zajímavými výsledky práce dětí i pedagogů.

Ředitelka základní školy Marie Čápová uvedla, že velvyslankyně Kanady se konkrétně  živě zajímala o uvádění nových vyučovacích metod do hodin, především ve třídách na prvním stupni. „Zaujala ji práce s novými IT technologiemi, které si žáci velmi rychle osvojili. Líbila se jí také myšlenka o potřebě navázání konkrétní spolupráce se vzdělávacími zařízeními za hranicemi České republiky. Projevila proto ochotu pomoci při navazování nových kontaktů se školami v Kanadě s tím, že by si žáci právě prostřednictvím nových technologií a sociálních sítí procvičovali jazyk při tzv. telemostu přes oceán,“ doplnila Marie Čáková a dodala: „To je pro naši školu dobrá zpráva. Takové praktické metody a zkušenosti významně mohou posunout úroveň komunikačních jazykových znalostí. Není nad to, když si můžete s cizincem pohovořit bez prostředníka a rozvíjet tak slovní zásobu přímo.“

Barbara C. Richardson si při své návštěvě prohlédla školu a dokonce zavítala na trénink školního týmu baseballistů. Zaujalo ji, a kladně hodnotila, jak nejen sportovci, ale i ve třídách mají žáci ve výuce mnoho krásných moderních pomůcek, které vyučovací hodiny příjemně zpestřují, žáky podporují a výuku oživují.  Před rozloučením velvyslankyně Kanady také slíbila, že ještě letos na podzim by ráda pro žáky krásnobřezenské základní školy uspořádala pracovní návštěvu přímo v prostorách velvyslanectví v Praze, kde by je podrobně a neformálně seznámili s životem lidí v Kanadě.

Fotogalerie:

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru