Prvňáčkové dostanou dárek od města: sadu školních pomůcek za dva tisíce
Ilustrační foto pixabay.com
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Prvňáčkové, kteří nastoupí v září do ústeckých škol, dostanou hned první slavnostní den od města dárek: balíčky se sadou školních pomůcek. Radnice tím vychází vstříc rodinám s malými dětmi, kterým se snaží pomoci se snížením části nutných nákladů na nákup pomůcek.

Nákup sady pomůcek pro děti a jejich předání zajistí každá jednotlivá škola. Rada města nyní v květnu schválila, že město poskytne peníze ze svého rozpočtu na tyto pomůcky. Pro každého z prvňáčků mají být pořízeny pomůcky v hodnotě dva tisíce korun.

„Peníze na tuto věc budou převedeny přímo na účty základních škol. Město tradičně tímto způsobem pomáhá rodinám s malými dětmi, které by pomůcky pro své prvňáčky musely jinak nakupovat z rozpočtů domácností. Peníze školy většinou používají na rozšířené základní vybavení dětí pomůckami, jako jsou sešity, psací potřeby, pastelky a další potřebné věci,“ upřesnila Romana Macová, mluvčí Magistrátu města Ústí nad Labem.

Minulý rok v září nastoupilo do škol v Ústí 1 045 prvňáků. I oni dostali dárek v podobě učebních pomůcek, což pro město znamenalo investici přes dva miliony korun.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru