V ZOO byla otevřena nová ekostezka. Přišlo přes 2300 návštěvníků
Ekostezka v Ústí. Foto Zoo Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí – Více než dva tisíce lidí zavítaly v neděli do ZOO v Ústí. V areálu se připomínal Den Země, otevřena také byla nová naučná stezka, tématicky věnovaná správnému nakládání s odpady na planetě.
„Návštěvníků bylo 2341. Panovalo krásné jarní počasí, jsme rádi, že lidé mají zájem o dění v naší ZOO,“ uvedla Věra Vrabcová, mluvčí ZOO Ústí nad Labem.

Den Země jako ekologická připomínka se ve světě slaví už od roku 1970. ZOO ve spolupráci se společností EKO-KOM připravila celodenní program pro děti. Na osmi stanovištích si mohly vyzkoušet maxi puzzle a maxi domino, určit, které zvířecí druhy v přírodě „uklízejí“ uhynulá zvířata či jak dlouho se rozkládají různé typy odpadků, házely správný druh odpadu do kontejneru odpovídající barvy nebo sbíraly v lesíku odpadky. Po soutěži dováděly ve skákacím hradu.

Oficiálním bodem programu se stalo slavnostní představení nové „odpadové“ ekostezky, která popisuje, jak správně nakládat s odpady z domácností a co se s nimi děje od jejich vzniku až po využití. Stezka v zoo vznikla za podpory statutárního města Ústí nad Labem a společnosti EKO-KOM. „Chtěl bych poděkovat všem tvůrcům a partnerům za perfektní spolupráci. Všichni jsme se dnes mohli přesvědčit, že se stezka povedla, a věřím, že i další návštěvníci z získají spoustu zajímavých informací,“ uvedl náměstek primátorky Ústí nad Labem Pavel Dufek.

Celý tematický program v ústecké zoo ještě doplnila spolupráce se společností Elektrowin a projekt „S vysloužilci do zoo“. Všichni, kdo přinesli starý elektrospotřebič, dostali poukázku na volný vstup pro dítě. Této možnosti využilo 22 návštěvníků.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru