Do Ústí na začátku května přijede nositel Nobelovy ceny
Profesor Vernon Lomax Smith. Foto UJEP Ústí
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Americký profesor Vernon Lomax Smith, nositel Nobelovy ceny za ekonomii udělené v roce 2002, přijede na začátku května do Ústí nad Labem. Hostit ho bude Univerzita Jana Evangelisty Purkyně, kde převezme čestný doktorát. Pokřtí také novou experimentální laboratoř na fakultě sociálně ekonomické.

Slavnost je připravena na 4. květen. Ceremoniál proběhne v červené aule multifunkčního informačního a vzdělávacího centra UJEP od 10.30 hodin. Americkému profesorovi je už 91 let, přesto je stále aktivní v oblasti vědy i výuky.

„Návštěva nositele Nobelovy ceny je významnou událostí pro naši univerzitu i celý region. Dáváme najevo, že jsme schopni spolupracovat s předními světovými experty," uvedl děkan sociálně ekonomické fakulty doc. RNDr. Jaroslav Koutský.

Vernon L. Smith se narodil v lednu 1927, Nobelovu cenu za ekonomii obdržel v roce 2002 za ustanovení laboratorních experimentů jako nástroje empirické ekonomické analýzy. Od ústecké univerzity dostane čestný doktorát honoris causa.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru