V parku vykvetla žlutá židovská hvězda - složená z krokusů
Davidova hvězda v parku a děti při sázení. Snímky Magistrát města Ústí
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Davidova hvězda, složená ze žlutých krokusů, vykvetla nyní v krásném jarním počasí v Městských sadech v Ústí. Připomíná památku obětí holocaustu. Květiny vysázely děti ze ZŠ Elišky Krásnohorské.

Květiny vysadili školáci v rámci projektu Krokus. Základní škola ho zahájila už minulý rok v listopadu. Účastníci chtěli připomenout památku obětí holocaustu u pomníku ústeckým židům, kteří za druhé světové války zahynuli v koncentračních táborech.

Úsilí školy i zúčastněných dětí ocenila primátorka Ústí nad Labem Věra Nechybová i předsedkyně Židovské obce v Ústí Anna Ťupková. Obě poděkovaly dětem, které krokusy vysázely.„Děkuji všem, kteří takto připomínají dějiny a hrůzy, které se děly nejen v našem městě. Jsem ráda, že naše mladá generace je hybatelem takových pietních akcí. Určitě nikdo z nás by nikdy nechtěl, aby se historie v tomto směru opakovala,“ uvedla primátorka Věra Nechybová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru