Pozor na falešné řemeslníky! Snaží se podvést starší lidi
Ilustrační foto: pixabay.com
Ústí nad Labem

Ústecko, Litoměřicko – Pozor na falešné pokrývače nebo jiné podobné „řemeslníky“, kteří objíždějí obce ve Středohoří a vyhlížejí si starší lidi s domkem. Těm pak vnucují své služby, například rychlou opravu střechy, a často seniory podvedou.

Varování vydala v pátek policie. Případy se objevily na pomezí Ústecka a Litoměřicka. Policisté několik z nich řešili už minulý rok a teď mají signály, že tyto pokusy vyskytly znovu.
„Jeden z domků navštívila skupinka tří mužů s dodávkovým autem. Vydávala se za řemeslníky a manželům seniorům tvrdila, že jim levně opraví střechu. Nabídka zněla na pět tisíc korun, původně se zdála velmi levná a výhodná a starší lidé na ni přistoupili. Muži se pustili do práce, u domu se pohybovali jeden den. Potom oznámili seniorům, že musí zaplatit, ale že se údajně při práci vyskytly nečekané problémy, a požadovaná částka byla nyní několikanásobně vyšší,“ popsala jeden z případů policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Tito „řemeslníci“ pak na seniory nevybíravě tlačí, až z nich starší lidé dostanou obavu a raději peníze zaplatí, často jde o celé jejich úspory, doplnila policistka. K provedeným pracím u některých případů byl navíc později přizván znalec a ten potvrdil, že práce vykazuje výrazné chyby.

Policie varuje občany, zejména pak starší lidi, aby neuzavírali s neznámými lidmi žádné podezřele levné obchody, nereagovali na jejich nabídky, aby nepřijímali žádné práce, o nichž neuvažovali a které si sami pár dní předem s rozmyslem neobjednali. Pokud jsou „řemeslníci“ s nabídkami neodbytní a nechtějí odejít, pokud senioři vycítí, že je neznámi lidé obtěžují, neváhejte se obrátit na policejní linku 158 se žádostí o pomoc, dodala Pavla Kofrová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru