Ústí nad Labem – Navýšit mzdy zaměstnancům musí od začátku vedení ústeckého Dopravního podniku. Ukládá mu to novela zákona o nejnižších úrovních zaručené mzdy.

Ilustrační foto: Petr Sochůrek

Mluvčí společnosti Luboš Heřman uvedl, že navýšení mzdových nákladů bude činit 7,7 milionu Kč. „V současné době je podle kolektivní smlouvy nástupní hodinová mzda řidiče 78 Kč. Zvyšovala se až podle počtu odpracovaných let. Odměna na úrovni zaručené mzdy 98,10 Kč, kterou schválila vláda a vejde v platnost od ledna příštího roku, je v současné době řidičům vyplácena nejdříve po odpracování deseti let," doplnil Luboš Heřman.

„Na základě externího vlivu jsme povinni přizpůsobit se legislativním požadavkům a navýšit mzdy řidičů v souladu s nařízením vlády. Toto navýšení mezd řidičů představuje pro společnost zvýšení mzdových, respektive provozních nákladů, počínaje rokem 2017, o 7 713 000 Kč," dodal výkonný ředitel Libor Turek.

„Ocitli jsme se v těžké situaci. Pro rok 2017 jsme plánovali vyrovnané hospodaření, které nám přijatá nařízení vlády zkomplikovala. Počítali jsme s navýšením mezd, avšak ne v takovém rozsahu, jaký požaduje nařízení vlády. I přes naši snahu hledat úspory v oblasti nákladů společnosti, nám v roce 2017 bude chybět 4 800 000 Kč k vyrovnanému hospodaření, které budeme muset vyplatit na mzdách tak, abychom dostáli platné legislativě," uvedla Simona Mohacsi, náměstkyně pro ekonomii a obchod.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru