Ústecké dominanty se ponoří do tmy
Do tmy ponořený Mariánský most. Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Památky a významné stavby se v sobotu 24. března v Ústí nad Labem ponoří do tmy. Krajské město Ústeckého kraje se mezi 20.30 a 21.30 hodinou připojí k celosvětové akci Hodina země.

Potemní osvětlení Větruše, atrium magistrátu, Mariánský most, kostel v Církvicích a vnější osvětlení na budovách městského stadionu a Plaveckého areálu Klíše. „Je to symbolický projev vůle zastavit nebo alespoň zpomalit proces změn klimatu. Dáváme tak najevo, že si závažnost této problematiky uvědomujeme. Ideální by bylo, kdyby se to výrazněji projevilo i ve skutečnosti, ale to nezáleží jen na organizátorech této akce nebo na městě, ale na přístupu všech občanů,“ uvedl první náměstek primátorky Jiří Madar.

Hodina Země je každoroční mezinárodní akce zavedená Světovým fondem na ochranu přírody. První ročník se konal v roce 2007 v Sydney v Austrálii, kdy cílem organizátorů bylo atraktivním způsobem upozornit na změnu klimatu. Cílem kampaně je tak mimo jiné upozornit na to, jak naše každodenní spotřebitelské chování ovlivňuje životní prostředí po celém světě. Česká republika v říjnu 2017 navíc ratifikovala důležitou klimatickou Pařížskou dohodu - poprvé tak v dějinách smlouva zavazuje průmyslové i rozvojové země, aby skutečně začaly chránit společné klima.

V České republice se k Hodině Země v loňském roce připojilo na 90 měst, obcí, památek a další subjekty. Na celém světě se zapojilo 187 zemí, miliony jednotlivců a organizací a zhaslo 3000 dominant.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru