Ústí nad Labem - Knihu spisovatelky Heleny Centnerové Aprílové dobrodružství si budou moci přečíst malí pacienti Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. Dar, deset výtisků knížky pro děti, která se váže mimo jiné i k lanovce na Větruši, ve středu 26. října 2016 předala autorka osobně, společně se svou dcerou, zástupcům dětské kliniky a oddělení dětské chirurgie – dětského úrazového centra.

„Za takový dar moc děkujeme a jsme za něj velmi vděční. Hlavně kvůli dětským pacientům, kteří zde jsou a potřebují se něčím zabavit. Medicína sice dělá velké pokroky, takže děti v nemocnici pobývají stále kratší a kratší dobu, ale pořád je pro ně každý pobyt v ní smutný. Je proto dobře, že ty děti, které umějí a můžou číst, se budou věnovat právě takové knížce," řekl ředitel zdravotní péče Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o . z., MUDr. Josef Liehne.

Kniha Aprílové dobrodružství, přibližující i reálie krajské metropole, je spisovatelskou prvotinou Heleny Centnerové z Ústí nad Labem, která je učitelkou na základní škole. „Knížka je určena čtenářům od devíti let, ale rodiče ji mohou číst i mladším dětem. Vypráví o dvou kamarádech, Emě a Robinovi, kteří se společně s jejich zvířátkem, opičkou Magdou, vypraví na výlet na Větruši. Lanovka však během cesty zmizí a děti se přenesou v čase do roku 1980, kde potkají své rodiče, tehdy také devítileté, a společně zažívají různé příhody. Jak se jim pak podaří vrátit se do současnosti? To se čtenáři dozvědí na konci knížky, jejíž pokračování mám už připravené," prozradila autorka.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru