Ústí nad Labem - Padělky v hodnotě převyšující tři miliony korun zajistili v uplynulých dnech ústečtí celníci při kontrolách tzv. kamenných prodejen na severu Čech. Během prvních dvou týdnů měsíce října odhalily hlídky Celního úřadu pro Ústecký kraj při kontrolách zaměřených na prodej a skladování padělků či napodobenin 21 prodejců, porušujících některá práva duševního vlastnictví.

Celníci v jejich provozovnách zajistili 3 427 párů obuvi podezřelé z porušování práva k průmyslovému vzoru renomovaného výrobce. Dále zajistili 54 kusů hraček a textilu, u kterých vzniklo podezření, že se jedná o zboží porušující práva majitelů ochranných známek. Hodnota zajištěného zboží vyčíslená v ceně originálních výrobků činí 3 189 800 korun.

Největší množství, 572 párů plastových zdravotních bot, zajistili celníci v provozovně na sídlišti v Mostě – Velebudicích, dalších 427 párů v obchodním centru ve Varnsdorfu a 289 párů v krajské metropoli, v jedné z prodejen na Severní terase. Zboží bylo vystavené v prodejních koších i v regálech a kontrolovaní prodejci uvedli, že jej zakoupili v areálu tržnice „Sapa“ v Praze.

Celníci zboží, u kterého byla patrná nízká kvalita, a způsob označení neodpovídal originálním výrobkům, zajistili a případ dál řeší v součinnosti s držiteli práv dotčených ochranných známek. Nekalé prodejce čeká řízení o správním deliktu a finanční postih. Pokuta může dosáhnout až do výše 10 milionů korun. Zajištěné zboží bude ekologicky zničeno pod dohledem celníků.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru