Policisté zkontrolovali přes 500 řidičů a zjistili téměř 300 přestupků
Ilustrační foto.
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Rozsáhlá dopravně bezpečnostní akce zaměřená obecně na dodržování pravidel silničního provozu proběhla v minulém týdnu na území Ústeckého kraje. Policisté zkontrolovali 531 vozidlo a zjistili celkem 273 dopravních přestupků. Řidiči za to dostali 248 pokut v celkové výši 14 300 korun.

Informovala o tom Šárka Poláčková, mluvčí Policie ČR Ústí nad Labem. Správním orgánům měst a obcí policisté oznámili a předali 25 závažnějších přestupků k dalšímu řízení, které nešly jen vyřešit na místě pokutou.

„Nejčastějším prohřeškem bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti, které policisté řešili v 61 případě. Následoval ve 35 případech nevyhovující technický stav. Nepoužití bezpečnostních pásů pokutovali policisté ve 25 případech a nepoužití zádržného systému pro děti ve 4 případech,“ vypočetla Šárka Poláčková.

Dva řidiči byli přistiženi při tom, že usedli za volant po požití alkoholu a tři řidiči měli pozitivní test na návykovou látku. Jeden řidič se dopustil přestupku na železničním přejezdu, jeden usedl za volant bez řidičského oprávnění a jeden šofér u sebe neměl řidičský průkaz.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru