Ústí nad Labem - Činoherní studio uvedlo v sobotu 17. února v premiéře nový titul. Byla jím divadelní adaptace slavného románu 451 stupňů Fahrenheita Raye Bradburyho, kterou režijně připravili Adam Svozil a Kristýna Kosová.

V inscenaci se představili herci Činoherního studia Václav Hanzl, Adam Ernest, Anna Fišerová, Anna Kratochvílová, Lukáš Černoch, Jaroslav Achab Haidler, Marta Vítů a hostující Tereza Volánková.

Reprízy, na které ještě zbývají volné vstupenky, se odehrají 19. a 22. února. Bližší informace naleznete zde.

Ray Bradbury napsal antiutopický román 451 stupňů Fahrenheita před pětašedesáti lety. Režisérské duo Adam Svozil a Kristýna Kosová opírají dramaturgicko-režijní koncept na aktuální výpovědi díla. S původní předlohou polemizují, komentují ji. v době, kdy jsme se Bradburyho sci-fi představám přiblížili, opět prostřednictvím budoucnosti promlouvají o přítomnosti. Namísto televize, jejíž nástup sledoval s obavami Bradbury, však reagují na internetové médium. To dnes ve společnosti šíří dezinformace, propagandu, xenofobii či ultrakonzervativní myšlenky. Bradburyho požárníci stále pálí knihy, doba bez knih hrdiny inscenace determinuje, přesto Guy Montag, hlavní postava, touží přezkoumat svět a společnost, v níž žije.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru