Ústí nad Labem – Nechat si vyšetřit mateřské znaménko budou moci Ústečané v sobotu ve stanu na Mírovém náměstí. Lékaři ústecké nemocnice se letos pod taktovkou Všeobecné zdravotní pojišťovnou zapojí do celoevropského projektu Melanom day. Akce proběhne na náměstí mezi 10.00 a 17.00 hodinou.

Ilustrační foto: Zdroj: Melanom day

Doporučení od praktického lékaře není nutné. Cílem projektu Melanom day je zvýšit povědomí u veřejnosti o nebezpečnosti mateřských znamének a slunečního záření. Melanom je nebezpečný typ rakoviny kůže, jenž vzniká v kožních buňkách (melanocyty) produkujících kožní pigment (melanin). Rizikovým faktorem pro vznik melanomu je spálení kůže v dětství, nadměrné slunění a vystavování nechráněné kůže slunečním paprskům, případně nedostatečné používání ochranných prostředků s UV filtry. Melanom se může objevit jako nový projev kdekoli na kůži, může vzniknout v mateřském znaménku, ale i v oku či na sliznici. Důležité je odhalit ho co nejdříve.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru