Ústí nad Labem - Krajská zdravotní, a. s. (KZ), a Lékaři bez hranic – Médecins Sans Frontiéres in Czech Republic, o. p. s. (LBH - MSF), podepsali v Praze 4. dubna 2016 dohodu o spolupráci. Dohoda stanovuje podmínky, za nichž se mohou zaměstnanci KZ, kteří budou mít zájem připojit se k dobrovolníkům mezinárodní organizace, účastnit výběrového řízení, odborného zaškolení a samotné mise. Určuje také závazky společnosti LBH - MSF vůči zaměstnancům KZ, kteří se mise účastní.

Ilustrační foto: Petr Sochůrek

Za Krajskou zdravotní, a.s. dohodu o spolupráci signoval generální ředitel společnosti Ing. Petr Fiala, za Médecins Sans Frontiéres in Czech Republic, o. p. s., ředitel české sekce Mgr. Pavel Gruber. „Na základě dohody bude zaměstnancům společnosti umožněna účast na misích Lékařů bez hranic, čímž se dosavadní kontakty mezi oběma subjekty dostávají na vyšší, systémovou úroveň. Tento krok velmi vítám, práce Lékařů bez hranic si nesmírně vážím. Věřím, že lékaři a sestry, kteří s humanitární organizací do různých částí světa vyjedou, získají cenné zkušenosti, ze kterých mohou po návratu čerpat na svých mateřských pracovištích," uvedl Ing. Petr Fiala, generální ředitel Krajské zdravotní, a. s.

„Práce na našich misích je pro lékaře i zdravotní sestry velkým profesním obohacením. Někdy musí působit v základních podmínkách, stanovovat diagnózu bez konzultací s kolegy či sofistikovaných přístrojů. To je samozřejmě profesně obohacuje a jejich zkušenost z misí bývá přínosem i pro nemocnice. Pacientům poskytujeme odbornou péči a jsme důkazem, že medicínu lze dělat i v základních podmínkách. Zároveň ale máme na mnoha našich misích relativně vysoký medicínský standard. Rád bych také upozornil, že lékaře nemocnicím neodvádíme, spíše si je na relativně krátkou dobu vypůjčujeme," uvedl ředitel české kanceláře Lékařů bez hranic Mgr. Pavel Gruber.

Rozšiřující informace:

Lékaři bez hranic – Médecins Sans Frontiéres působí v téměř sedmdesáti zemích světa. Zdravotní péči poskytují tam, kde se jí nedostává - v ozbrojených konfliktech, během epidemií, po přírodních katastrofách. Působí v zemích, kde nefungují nebo zcela chybí zdravotnické struktury. Poskytují tam zdravotní péči, provozují kliniky, provádí chirurgické zákroky, vedou očkovací kampaně, zabezpečují provoz výživových center pro děti ohrožené podvýživou a mnoho dalšího.

Obecně platí, že zájemci o mise musí mít po studiu nejméně dva roky praxe, musí mluvit anglicky. Pro jednotlivé profese se další požadavky liší, jsou dostupné na webu Lékařů bez hranic. Kromě lékařů se k Lékařům bez hranic mohou hlásit i sestry, farmaceuti, zdravotní laboranti, ale i nelékařské profese jako kupříkladu logistici.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru