Ústí nad Labem – Uzavřít část Mírového náměstí v blízkosti Komerční banky museli krátce po třetí hodině odpolední ústečtí policisté. Na tísňovou linku 112 zavolal anonym, že se zde nachází nástražný výbušný systém.

Kvůli nahlášenému výbušnému systému museli policisté uzavřít část Mírového náměstí a Revoluční ulice: Petr Sochůrek

Mluvčí krajské policie Jana Slámová uvedla, že volající nahlásil nástražný výbušný systém v blízkosti křižovatky ulic Revoluční a Bílinská. „Prostor jsme evakuovali. Na místo bude přivolán kynolog se psem vycvičeným na vyhledávání výbušnin," řekla policistka.

Policisté zhruba po dvou hodinách prohledávání místa výskytu výbušného nástražného systému žádnou pyrotechniku nenašli. „Na co ovšem při prohledávání místa policisté narazili je igelitová taška u obchodu s obuví v Revoluční ulici, ke které se nikdo nehlásí. Na místo tak byl přivolán policejní pyrotechnik," řekla Jana Slámová.

Ohledání igelitové tašky dopadlo s negativním výsledkem. „Žádný výbušný systém jsme nenašli. Opatření bylo odvoláno," řekla krátce před osmnáctou hodinou policejní mluvčí.

Na místě události kromě policistů a strážníků zasahovali také hasiči.

K zásahu byly připraveny také jednotky hasičů. Foto: Petr Sochůrek

Uzavírka části Mírového náměstí a Revoluční ulice s vyžádala na vybraných trolejbusových linkách zavedení náhradní autobusové dopravy. Foto: Petr Sochůrek

Kvůli nahlášenému výbušnému systému poblíž křižovatky ulic Bílinská a Revoluční uzavřela policie celý úsek pro veškerou dopravu. Foto: Petr Sochůrek

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru