Kočkov - Někdy se přeháňka přiblíží docela nenápadně, jindy je naopak vidět již z daleka. Poslední sněhové přeháňky, které zasáhly Ústecko v minulém týdnu, viděli ústečtí meteorologové již z dálky. Na sněžení se musí Ústečané připravit i v tomto týdnu. Nejvydatněji by mělo podle ústeckých meteorologů sněžit z pondělí na úterý.

Blížící se sněhová přeháňka. Zdroj: ČHMÚ Ústí nad Labem - Kočkov

„V pondělí bude zataženo s deštěm, zpočátku nad 800 metrů nad mořem se sněžením. Postupně sněžení i v nižších polohách. Místy očekáváme srážky vydatnější. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 2 až 5 °C, odpoledne přijde postupné ochlazování. Povane mírný severovýchodní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy okolo 15 m/s," uvedl ústecký meteorolog Slávek Podzimek.

O něco chladněji bude v úterý. „Přes den očekáváme zataženo až oblačno a občasné sněžení, k večeru od západu slábnutí srážek. Nejvyšší denní teploty 0 až 3 °C, na horách -2 až 1 °C. Povane mírný severní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s," dodal ústecký meteorolog.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru