Ústí nad Labem - Vědecká knihovna Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem (VK UJEP) se již počtvrté v řadě zapojí do celostátní akce Březen – měsíc čtenářů vyhlášené Svazem knihovníků a informačních pracovníků (SKIP).

Ilustrační foto: Petr Sochůrek

V centru zájmu bude letos opět čtenář a čtení ve všech jeho formách, k čemuž poslouží akce s názvem Týdny čtení aneb „Čtení sluší každému", kdy bude možné ve studovně VK UJEP číst z knih českých a světových autorů.

Po celý měsíc bude v prostorách volného výběru knihovny instalována expozice s názvem Gustav Klimt: Průkopník moderny. Výstava mapuje nejvýznamnější milníky života tohoto významného malíře. Doplní ji přednáška Art Nouveau a Gustav Klimt, která proběhne dne 23. 3. 2016 od 17:00 h v počítačové studovně VK UJEP.

Díky spolupráci Vědecké knihovny s katedrou germanistiky Filozofické fakulty UJEP se v kavárně C´UP coffeeup (U Nemocnice 1763/1, poblíž areálu kampusu) uskuteční dne 9. 3. 2016 v 17:00 h autorské čtení Mileny Michiko Flašar (v německém jazyce).

Budoucí diplomanti jistě ocení seminář Jak psát kvalifikační práce, díky kterému se dozvědí základní informace o zpracování bakalářských a diplomových prací. V rámci semináře, který se uskuteční dne 16. 3. 2016 od 10:00 h a 23. 3. 2016 od 14:00 h v počítačové studovně VK UJEP, budou seznámeni s problematikou citací, výběru správného tématu, zadávání finální práce do systému STAG.

Neméně zajímavým seminářem pro diplomanty bude zcela nová přednáška Zpracování rešerše jako podkladu pro kvalifikační práci, která se uskuteční opět ve dvou termínech 17. 3. 2016 od 10:00 h a 24. 3. 2016 od 14:00 h v počítačové studovně VK UJEP.

Na své si přijdou i milovníci filmu, pro ně je naplánováno promítání filmu z festivalu Jeden svět s názvem Řikejte mi Kuču dne 22. 3. 2016 od 17:00 h v počítačové studovně VK UJEP.

V průběhu celého měsíce bude možnost se zapojit také do knižního bazaru ve vstupní hale knihovny. Sem je vítán každý, kdo má zájem vyměnit svoji knihu za jinou.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru