Velké Březno – Pivovar Velké Březno rozšiřuje své portfolio čepovaných piv. Český pivní trh tak začátkem letošního roku obohatí novinka Březňák 11. První várka zrála v ležáckých sklepích už v listopadu loňského roku. Stejně jako všechna ostatní piva z portfolia Březňák se jedenáctka vaří v malebném historickém pivovaru a kvasí v otevřených kádích na spilce. Výsledkem je prvotřídní pivo v oroseném půllitru s panem Cibichem, který se usmívá na každého hosta v jeho oblíbené restauraci.

Značka Březňák jedenáctku představuje jako pivo „na oslavu hrdinů ze staré školy", a tak pokračuje v úspěšné komunikaci z loňského roku, kdy poukazovala na dodržování původní receptury i technologie. „Březňáka 11 jsme se rozhodli vařit proto, že naše rodina piv Březňák už na první pohled nebyla kompletní. Základem standardního portfolia je Březňák světlý výčepní a ležák, dále u nás vyrábíme skvělý celoroční speciál Březňák 14% hm. Každý rok navíc přidáváme sezonní speciál, letos to byl Märzen. Jedenáctka dosud v této společnosti jednoznačně chyběla," komentuje novinku vrchní sládek a ředitel pivovaru Velké Březno Michal Rouč.

Sládci nové pivo vařili tradičním způsobem na dva rmuty v původní varně z roku 1933. Pivo dále kvasilo v otevřených kádích na spilce a leželo v klasických ležáckých sklepech. Chmelové aroma mu propůjčuje Žatecký poloraný červeňák. Světlý ležák zlatavé barvy s příjemnou stupňovitostí 11,3 % hm. a obsahem alkoholu 4,6 % obj. má plnější chuť, která však tomuto pivu neubírá pitelnost – to znamená chuť objednat si ještě jeden studený půllitr s čepicí pěny. Březňák 11 po vypití zanechává na sklenici krásné kroužky, jak se na pořádné české pivo sluší a patří.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru