Ústí nad Labem - Osmnáct českých prodejen, které dříve patřily rakouskému řetězci Baumax, nadále ponese své jméno. Polská společnost Merkury Market, která je převzala, je nebude zatím přejmenovávat.

Baumax bude dál Baumax. Foto: Oldřich Hájek

Firma už také začala zavážet prodejny novým zbožím. Zároveň je již funkční její český e-shop. Vyplývá to z informací české společnosti BM Česko, která obchody provozuje. Informoval o tom web iDnes.cz. „Prodejny budou prozatím i nadále provozovány pod značkou Baumax a nyní probíhá jejich naskladňování," uvedl na iDnes.cz Michal Lebduška ze společnosti BM Česko.

Společnost Merkury vznikla v roce 1991, od začátku své činnosti se zabývá distribucí vybavení do interiéru a distribucí stavebních materiálů. Zaměření prodejen je obdobné dřívějšímu Baumaxu. "Kromě toho Merkury Market svým klientům nabízí největší výběr lamp, lustrů, tapet, záclon, závěsů, drevené galanterie, a také koberců. Firma se může pochlubit velmi rozvinutým oddělením keramiky a sanitární techniky," informuje web řetězce marketů.

Kdy budou prodejny znovu otevřené, ještě není v tuto chvíli známé. V Ústeckém kraji převzal Merkury Market objekty v Ústí nad Labem, Mostě a Chomutově. Některé prodejny Baumaxu v šesti českých městech převzal konkurenční německý řetězec Obi. Ani jedna není v našem kraji.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru