Ústí nad Labem – Budu si moci dát na nosič na jízdní kola na tažné zařízení třetí registrační značku legálně? Značky se vyrábí a používají nelegálně už leta, ale záleží na jednotlivém policistovi, zda ji toleruje nebo řidiče postihne se všemi důsledky. Takovým to dohadům už bude mezi motoristy od nového roku konec. Na vše nově pamatuje novela zákona, která umožní majitelům aut si o třetí registrační značku legálně požádat.

Jak uvedla Sára Pralovszká, z tiskového odboru Ministerstva dopravy České republiky, podle současného zákona využívání třetí registrační značky na nosiči na kola možné opravdu nebylo a nešlo ji ani získat. „Od 1. ledna 2016 však vchází v platnost novela zákona číslo 56/2001 sbírky o podmínkách provozu na pozemních komunikacích, která umožní majitelům vozidel o třetí značku si právě za tímto účelem zažádat," dodala Sára Pralovszká. O dodatečnou registrační značku si budou moci motoristé požádat na registru vozidel příslušného úřadu s rozšířenou působností.

Zavedení třetí registrační značky však není jedinou novinkou v zákoně. Za poplatek deset tisíc korun si bude možné pořídit od nového roku na osobní automobil rezervované speciální registrační značky, které budou obsahovat například jména. Značka na přání bude mít osm alfanumerických znaků místo nynějších sedmi. Například ABC Honza. Nebude už vázána na konkrétní auto či motocykl, ale bude možné ji při každé změně vozidla přenášet, a tedy používat doživotně.

Čtenáři, posílejte nám náměty na zprávy. Náš e-mail je Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo využijte zpráv naší facebookové stránky. Redaktoři, námět prověří a o výsledku vás budou na stránkách on-line deníku E - Ústí.cz informovat. Děkujeme, že nám pomáháte vytvářet aktuální zpravodajství z Ústecka.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru