Ústí n. L., K. Březno – S přicházejícím koncem roku se mládež začíná bavit odpalováním zábavní pyrotechniky. Nejenže svým jednáním znečišťuje veřejné prostranství, jelikož po odpálení nesebere odpad, ale také často děsí své okolí. Příkladem je z největší pravděpodobností událost z úterý tohoto týdne, která vyvolala hromadnou veřejnou diskuzi na sociální síti Facebook ve veřejné skupině Ústečáci sobě.

Pavlína Watzatová, na sociální síť krátce před desátou hodinou večerní napsala: „Neví někdo co je to za výbuchy v Krásném Březně? Už v týdnu a před chvilkou znova." „To jsou dělobuchy, ty dělají takový rány, až se klepe panelák. My to tu máme každou chvilku," odpověděla jí v diskuzi Jarmila Langrová.

Diskutující si stěžovali, že jsou rány natolik silné, až se člověk lekne. Po chvíli se rozjela diskuze, zda to byly opravdu dělobuchy, zda nedošlo k odstřelům v kamenolomu či v bývalém Zahradnickém podniku, kde má vyrůst nové obchodní centrum. (psali jsme) Jeden z diskutujících se obrátil na redakci E – Ústí.cz, zda by se nedalo zjistit, co vyděsilo obyvatele Krásného Března.

Yveta Tomková, starostka Neštěmic, pod které spadá Krásné Březno, uvedla, že na radnici žádné odstřely nebo demolice pomocí výbušniny nahlášené neměly. „Nic takového jsme nezaznamenali, ani žádný z místních obyvatel se na radnici neobrátil, kdy by si stěžoval na rány od pyrotechniky," řekla Yveta Tomková.

Jan Novotný, zástupce ředitele městské policie, rovněž uvedl, že ani strážníci nic takového nezaznamenali. „Nikdo se kvůli obtěžujícím ránám na tísňovou linku 156 v úterý večer neobrátil," řekl Jan Novotný.

Demolice v bývalém Zahradnickém podniku také nepřichází v úvahu, jelikož bývalé budovy se zemí srovnala před několika týdny těžká stavební technika. Ladislav Žid, vedoucí ústeckého kamenolomu, řekl, že rány nemohly být ani od nich. „V současné době pracujeme pouze na ranní směnu. Takhle večer bychom odstřely skály neprováděli," komentoval názory diskutujících Ladislav Žid.

Starostka Neštěmic Yveta Tomková, která je současně radní pro bezpečnost statutárního města Ústí nad Labem, místním lidem poradila, aby se v případě opakujících ran obrátili na tísňovou linku 156 nebo 158. „Říkám to všem při různých setkáních. Obě linky jsou bezplatné, strážníci nebo policisté oznámení prověří," dodala Yveta Tomková.

Čtenáři, posílejte nám náměty na zprávy. Náš e-mail je Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo využijte zpráv naší facebookové stránky. Redaktoři, námět prověří a o výsledku vás budou na stránkách on-line deníku E - Ústí.cz informovat. Děkujeme, že nám pomáháte vytvářet aktuální zpravodajství z Ústecka.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru