Krásné Březno – Místo polorozpadlých budov hromada suti. Ukrývající se bezdomovce vystřídali stavební dělníci. Řeč je o bývalém zahradnickém podniku, který se zemí v minulých dnech srovnala se zemí těžká stavební technika.

Místní obyvatelka Dagmar Vašíčková ukazuje do míst bývalého zahradnického podniku, kde vyroste nové nákupní centrum. Foto: Petr Sochůrek

Místní obyvatelé demolici bývalého zahradního podniku vítají. „Akorát se tam slézali bezdomovci a feťáci. Bylo to místo hrůzy. Teď se už nemají kde schovávat," napsal do redakce on-line deníku E – Ústí.cz Pavel Kratochvíl.

Jeho slova potvrdila obyvatelka zdejšího panelového domu Dagmar Vašíčková. „Zahradnický podnik už dávno nefunguje. Opuštěné budovy se stali akorát útočištěm pro narkomany, aby si zde mohli píchnout drogu," řekla Dagmar Vašíčková.

Těžké stavební stroje poslaly k zemi bývalý zahradnický podnik. Foto: Petr Sochůrek

Yveta Tomková, starostka Neštěmic, pod které Krásné Březno spadá, uvedla, že pozemek vlastní firma CPI group. „Investor má zájem do budoucna na tomto pozemku vybudovat nákupní centrum včetně služeb pro občany. Místní lidé by tak zde našli kromě marketu, třeba ordinace lékařů nebo další služby," řekla Yveta Tomková.

S vybudováním obchodního centra dojde v přilehlé ulici k vybudování nové infrastruktury kvůli lepší dopravní obslužnosti. Na pozemku, bývalého Zahradnického podniku, plánuje firma CPI group, vybudovat nákupní centrum již několik let. Jde o soukromý pozemek, který vlastní.

Čtenáři, posílejte nám náměty na aktuální události, zprávy a reportáže nejen z Ústecka na e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Využijte zpráv naší facebookové stránky. My získanou informaci prověříme. Zasílejte nám vámi pořízené fotografie a my je zveřejníme. Sledujte a čtěte, co vás zajímá.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru