Když mrzne, kontrolují strážníci víc bezdomovce žijící na ulici
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - V těchto dnech, kdy se teplota vzduchu pohybuje i pod bodem mrazu, se strážníci městské policie věnují intenzivněji bezdomovcům, kteří nevyužívají služeb různých charitativních zařízení a nocují buď ve volné přírodě nebo vyhledávají nějaká teplá místa, kde by jim nehrozilo promrznutí.

Pokud strážníci narazí na takovéto lidi, tak se jim snaží vysvětlit, jaká nebezpečí jim v těchto mrazivých dnech hrozí a kam a na koho se mohou obrátit v situacích, kdy nemají kde spát nebo nemají co jíst. Ne vždy se hlídky strážníků setkávají u těchto lidí s porozuměním a ne vždy si tito lidé nechají od strážníků poradit. Z těchto důvodů se strážníci na tato místa vracejí, aby zkontrolovali, zda tito bezdomovci nepotřebují nějakou pomoc nebo neutrpěli újmu na zdraví.

Co nelze tolerovat je, kdy si bezdomovci budují svá provizorní obydlí u veřejně prospěšných zařízení, kde by díky používání otevřeného ohně mohlo dojít k jejich poškození. V případě nutnosti rozhodla primátorka města Věra Nechybová o rozvozu teplého čaje a polévek lidem bez domova i do odlehlejších částí města, a to jak v dopoledních, tak i nočních hodinách.

Tyto kontroly budou v případě mrazivého počasí pokračovat i nadále.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru