Ústí nad Labem - Lepší informování veřejnosti při mimořádných událostech. To je hlavní cíl dohody, kterou podepsaly město Ústí nad Labem a Spolek pro chemickou a hutní výrobu.

Schůzka v ústecké Spolchemii. Zdroj: Magistrát města Ústí nad Labem

Daniela Pilařová, vedoucí tiskového odboru ústeckého magistrátu, uvedla, že předmětem dohody je zajištění včasné informovanosti obyvatel krajské metropole při úniku škodlivých či zapáchajících látek anebo látek tvořících barevný efekt, a to i v případech, kdy se nejedná o závažnou havárii, ale například jen o krátkodobý únik s přechodným obtěžujícím účinkem (jako je například zápach) za hranicemi závodu. „Chemička chce zlepšit a rozšířit stávající komunikaci s městem tak, aby nevznikaly nepodložené dohady o její činnosti, a zástupci města i obyvatelé byli o všem důležitém včas a pravdivě informováni. Daniel Tamchyna, generální ředitel Spolchemie, a Věra Nechybová, primátorka Ústí nad Labem, se proto dohodli, že se budou scházet na pravidelných schůzkách," dodala mluvčí.

Výhodou je, že v Ústí nad Labem dobře funguje systém Varovného a informačního systému obyvatelstva (VISO), na jehož zavedení se v minulosti Spolek finančně významně podílel. „Provozy ústecké Spolchemie, které procházejí modernizací, si prohlédly vedoucí odboru životního prostředí magistrátu Simona Heymerová a vedoucí oddělení mimořádných situací Jana Havelková. Na příští rok, kdy nejstarší chemička v Česku oslaví 160 let své existence, je plánováno spuštění nové, ekologicky šetrné membránové elektrolýzy," doplnila Daniela Pilařová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru