Ústí nad Labem – Zasoutěžit si v literární soutěži mají možnost žáci a studenti z Ústí nad Labem. Ústecký parlament dětí a mládeže vyhlásil už 13. ročník soutěže Literární Ústí 2015. Soutěžit se bude v kategorii povídka, báseň a fejeton.

Ilustrační foto: Petr Sochůrek

Daniela Pilařová, vedoucí tiskového odboru ústeckého magistrátu, uvedla, že děti se utkají ve třech kategoriích. „První kategorie je pro žáky 6. - 7.tříd, v druhé kategorii se utkají osmáci a deváťáci a poslední je určena pro studenty středních škol a vyšší ročníky víceletých gymnázií. Soutěžící si mohou vybrat jedno ze tří témat. Povídka – Cesta do pravěku aneb pohádka o založení města Ústí nad Labem. Báseň – Horor z ústecké chemičky a fejeton- Bezpečné Ústí je sen," doplnila Daniela Pilařová.

Literární díla mohou studenti poslat do soutěže buď prostřednictvím své školy nebo je doručit na adresu Ústecký parlament dětí a mládeže, Dům dětí a mládeže, Velká Hradební 19 (vchod z Bělehradské ulice), 400 01 Ústí nad Labem.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru