Ústí nad Labem – Pětapadesát milionů korun investovala během letních odstávek společnost ČEZ Teplárenská do údržby horkovodů, parovodů a další technologie. Vynaložené peníze mají zajistit co nejvyšší spolehlivost dodávek zákazníkům v topné sezoně.

Ilustrační foto

„Promazali jsme a protočili všechny armatury tepelné sítě a ty již nefunkční nahradili novými. Dále jsme opravili vybrané betonové základy, nosné ocelové konstrukce, závěsy a uložení. Rovněž bylo opraveno přes sto metrů dlouhé přemostění parovodu přes železnici a nechali jsme ověřit fakturační měřiče tepla,“ doplnil sondu do letní přípravy ČEZ Teplárenské na zimu Jiří Gruber, manažer provozní jednotky Ústí nad Labem.

„Na kontrolu, údržbu či opravy parovodů, horkovodů, výměníků a dalšího zařízení jsme letos na severu Čech od ledna do srpna vynaložili desítky miliónů korun. Nejvíce jsme pochopitelně proinvestovali během plánovaných letních odstávek," uvedl Pavel Šušák, technický ředitel ČEZ Teplárenské.

Topná sezóna začala ve všech lokalitách po 20. září. „Pravidelná dodávka tepelné energie se zahájí podle vyhlášky č. 194/2007 Sb. tehdy, pokud průměrná denní teplota venkovního vzduchu v příslušném místě nebo lokalitě poklesne pod +13 ºC ve dvou dnech po sobě jdoucích a podle vývoje počasí nelze očekávat zvýšení této teploty nad +13 ºC v následujícím dni. Průměrnou denní teplotou venkovního vzduchu je čtvrtina součtu venkovních teplot měřených ve stínu s vyloučením vlivu sálání okolních ploch v 7,14 a ve 21 hodin, přičemž naposledy měřená teplota se počítá dvakrát," vysvětlil Radim Sobotík, obchodní ředitel ČEZ Teplárenské, proč právě mezi 20. až 23. zářím začaly pravidelné dodávky tepla pro všechny odběratele na severu Čech.

ČEZ Teplárenská, a. s., zásobuje na severu Čech, konkrétně v Ústeckém kraji, teplem města Ústí nad Labem, Trmice, Chomutov, Jirkov, Klášterec nad Ohří, Kadaň, Teplice, Bílina, Ledvice, Dubí, Krupka, Duchcov, Hrob a Osek. Hlavními dodavateli tepla pro Teplárenskou jsou zde elektrárny společnosti ČEZ – Tušimice (Kadaň), Prunéřov (Chomutov, Jirkov, Klášterec nad Ohří) a Ledvice (Teplice, Bílina, Ledvice), plynové kotelny (Dubí, Krupka, Duchcov, Hrob a Osek) a Teplárna Trmice (Trmice, Ústí nad Labem). Kromě velkých odběratelů v podobě různých firem a společností se celkem jedná o zhruba 90 000 domácností.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru