Ústí nad Labem - Porodní sál, oddělení šestinedělí a novorozenecký JIP Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. se ve dnech 14. 9. – 27. 9. uzavře maminkách a novorozencům. Důvodem je pravidelné malování a drobné stavební opravy.

První letošní tojčátka v ústecké Masarykově nemocnici. Zdroj: www.kzcr.eu
Iva Černá, vrchní sestra Gynekologicko-porodnické kliniky ústecké nemocnice, uvedla, že nastávající maminky jsou zdravotním personálem na uzavírku upozorňovány od 32. týdne těhotenství, kdy vedení kliniky také zajistilo dostupnost informace u privátních lékařů gynekologických ambulancí. „Rodičky budou po dobu uzavření oddělení směřovány do okolních porodnic Krajské zdravotní, a. s. v nemocnicích Děčín, Teplice, Most a Chomutov. Dále podle toho, kde si samy zajistily sepsání k porodu," řekla vrchní sestra.

„I v době uzavření porodního sálu je na ústecké gynekologicko – porodnické klinice zajištěna nepřetržitá služba. Lékař, na základě porodního nálezu, rozhodne o transportu rodičky do jiné porodnice, a to buď porodnice předem domluvené s pacientkou nebo jiné. Pro případ akutního porodu nebo nutnosti provedení císařského řezu je po celou dobu uzavírky stále k dispozici jeden porodní box včetně operačního sálu," doplnila Iva Černá.

V rámci uzavření porodního sálu a oddělení šestinedělí dojde také k uzavírce novorozenecké jednotky intenzivní péče, která sídlí na stejném podlaží a je určena předčasně narozeným dětem a nemocným novorozencům vyžadujícím intenzivní péči. „Již před uzávěrkou oddělení jsme omezili příjem rodiček s hrozícím předčasným porodem, zvláště extrémně a velmi nezralých dětí. Proto nebude potřeba překládat mnoho dětí. Většina z nich dosáhla takové zralosti, že je bylo možno přeložit do spádových intermediárních center v České Lípě, Liberci nebo Teplicích. I během malování budou připravena intenzivní lůžka - inkubátory s veškerým personálem. O děti, které by se narodily předčasně během malování, se budeme schopni postarat. K překladu do blízkého perinatologického centra v Mostě by došlo jedině tehdy, pokud by stav dítěte byl stabilní a překlad transportním inkubátorem jej neohrožoval," uvedl MUDr. Petr Janec, MHA, primář Novorozeneckého oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z.

Porodnická část gynekologicko-porodnické kliniky ústecké nemocnice tvoří spolu s novorozeneckým oddělením jedno z 12 perinatologických center v České republice, kde se koncentrují pacientky s patologickým těhotenstvím nebo porodem.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru