Sportovci z celé České republiky sbírají body pro ústecké slonice
Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí n. L., ČR – Pořízení stínící plachty do sloního výběhu v ústecké zoo podporují svým pohybem s mobilní aplikací EPP sportovci z celé České republiky. Nadace ČEZ zařadila do svých projektů finanční pomoc v hodnotě 150 tisíc Kč pro Zoologickou zahradu v Ústí nad Labem.

Do dosažení cíle zbývalo v pondělí 20. listopadu večer 271 791 bodů. „Z nadačního příspěvku bychom chtěli pořídit stínící techniku na zastínění plochy ve výběhu pro slony indické a také návštěvnické tribuny. V současné době nemá zoo k dispozici žádné stínící prvky ani ve výběhu slonů, ani na návštěvnické tribuně. Pavilon slonů je umístěn na nejvyšším bodě v areálu zahrady bez přítomnosti jakéhokoliv přirozeného stínění. Pořízení stínících plachet příznivě ovlivní welfare (poz.red. ochrana zvířat) slonic a zároveň komfort a spokojenost návštěvníků,“ uvádí na svých stránkách mobilní aplikace EPP – Pomáhej pohybem.

Ústecké zoo svým pohybem pomáhají sami Ústečané. „S aplikací Pomáhej pohybem rekreačně sportuji již dva roky. Líbí se mi, že díky ní si měřím nejen svou aktivitu, ale také pomáhám druhým. Jak jsem v pondělí spatřil v podporovaných projektech ústeckou zoo, neváhal jsem hned vysportované body tomuto projektu přidělit,“ uvedl Petr z Ústí.

Více o projektu Stínící plachta do sloního výběhu se dočtete zde.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru