Vánoční stromy kromě dvou hlavních ústeckých náměstí rozzáří i další místa ve městě
Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Magistrát města Ústí nad Labem představil program Ústeckých Vánoc pro letošní rok. Ústečané se mohou těšit kromě slavnostního rozsvícení vánočního stromu 26. listopadu na Lidickém náměstí na další akce spojené s nejkrásnějšími svátky v roce.

O den dříve, již v sobotu 25. listopadu, se do vánoční atmosféry zahalí Kostelní náměstí. Od 16.00 hodin zahraje soubor Diva-Dlo pohádku s názvem Za Ježíškem do Betléma. O hodinu později na pódiu vystoupí děti z  Domu dětí a mládeže, Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (ZpDVPP) v Ústí nad Labem. Zábavní sobotu završí úderem osmnácté hodiny světelná Yo-Yo show. 

V neděli 26. listopadu startuje na Lidickém náměstí program pro celou rodinu již v 16.00 hodin. Známý televizní moderátor Petr Hříbal ve svém přivítání návštěvníků představí ručně vyřezávaný betlém umístěný ve stylovém domečku a otevře Ježíškův poštovní úřad u vánočního stromu. V 16.15 hodin Ústečanům zazpívá Anna Slováčková, účastnice televizní show Tvoje tvář má známý hlas. Fanynky Daniela Hůlky se mohou těšit na jeho pěvecké vystoupení od 17.00 hodin. O pětačtyřicet minut později všechny Ústečany pozdraví primátorka Věra Nechybová a poselství přednese arciděkan Miroslav Šimáček. V 18.00 hodin proběhne slavnostní rozsvícení vánočního stromu doprovázené ohňostrojem.

Své vánoční stromy rozsvítí i ústecké městské obvody. V Neštěmicích si připravili na pátek 1. prosince od 15.00 hodin zábavní adventní podvečer se zpěvačkou Monikou Absolonovou. Severní Terasa rozsvítí svůj vánoční strom rovněž 1. prosince od 16.00 hodin za doprovodu zpívání koled, soutěží pro děti, kdy nebude chybět živý betlém. V sobotu 2. prosince se v 16.00 hodin rozsvítí vánoční strom naproti soudu na Střekově.

Program Ústeckých Vánoc na řadě míst města bude probíhat až do 23. prosince (podrobný seznam akcí najdete zde) . Ústečané se mohou těšit i na novoroční ohňostroj, který rozzáří oblohu nad Ústím 1. ledna 2018 od 18.00 hodin.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru