Radní Ústí se zabývali peticí „Ať jsou občané slyšet“
Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Radní krajské metropole se na svém posledním jednání zabývali peticí „Ať jsou občané slyšet“, ve které podepsaní požadovali projednání změny Jednacího řádu Zastupitelstva statutárního města Ústí nad Labem. Smyslem změny je, že do návrhu programu bude na každé zasedání zastupitelstva zařazen bod umožňující občanům vznášet dotazy a podávat návrhy, připomínky a podněty, a to s pevným začátkem v 16.00 hodin.

Mluvčí ústeckého magistrátu Romana Macová uvedla, že žádosti obsahující podpisy více než 0,5 procent obyvatel radní vyhověli a primátorka města zařadí na jednání zastupitelstva dne 6. 12. 2017 bod jednání programu požadující změnu jednacího řádu. „Pokud to zastupitelé schválí, bude diskuze s pevným časem další možností diskuze představitelů města s občany, kteří mají každé první pondělí v měsíci možnost diskuze na Dni otevřených dveří s primátorkou, nebo mohou využívat akcí Hovory s občany, které proběhly například 8. listopadu či pravidelných setkání nazvaných Fórum Zdravého města Ústí nad Labem. Otevřenosti úřadu vůči občanům věnuje vedení města velkou pozornost,“ uvedla v tiskové zprávě zaslané médiím Romana Macová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru