Střekov – Hovořit více se Střekovany o problémech jejich městské čtvrti a zapojit je do jejich řešení, se rozhodlo vedení Střekova. Na letošní jaro uspořádalo čtyři veřejné debaty.

Miroslav Štráchal (ANO 2011), starosta Střekova uvedl, že všechny besedy se budou konat v blízkosti míst, kterých se týkají. „Cílem besed je zapojit obyvatele z obvodu Střekov do řešení konkrétních záležitostí, které se týkají přímo místa, ve kterém žijí. Kromě jedné velké – pod názvem „Setkání střekovské radnice s občany", která se koná v rámci Fóra zdravého města, jsou všechny besedy organizovány v blízkosti míst, která jsou předmětem náplně besedy. Vidíme v tom efektivní a zároveň zodpovědný přístup k záležitostem města i obvodu," řekl starosta.

První beseda proběhne již ve středu od 17.00 hodin v bývalých jeslích v ulici Kubelíkova. „Začínáme parkováním v ulici Tolstého, na které existuje předběžný projekt, a který je nutné oživit se všemi termíny a náležitostmi ke stavebnímu povolení. Parkování na Novosedlickém náměstí je spíše o reorganizaci dopravního řešení a bude na místních obyvatelích, aby s tímto byli obeznámeni, případně vhodně zapojili svoje praktické zkušenosti z užívání prostoru. Beseda poslední, před letními měsíci se týká rad a řešení situace kolem přemnožených prasat. Na podzim jsme ve spolupráci s myslivci vytvořili výzvu všem obyvatelům, kteří se s tímto problémem potýkají, desatero zásad, co a jak dělat k tomu, aby situace vedla ke zlepšení," přiblížil Miroslav Štráchal témata prvních besed.

VEŘEJNÁ BESEDA
KDY: 20.5.2015 OD 17,00 HODIN
KDE: objekt bývalých jeslí Kubelíkova 1231/1, Ústí nad Labem – Střekov
TÉMA: „vybudování parkoviště v Tolstého ulici"
ÚČAST: zástupci ÚMO Střekov a Magistrátu města Ústí n.L.

Občanům bude představené upravený návrh řešení parkování v ulici Tolstého a budou informováni o základních termínech a nákladech investice.

- projekt pro územní řízení a ohlášku
- původní – úpravy kvůli protestům proti kácení

FÓRUM ZDRAVÉHO MĚSTA
KDY: 27.5.2015 OD 17,00 HODIN
KDE: aula Základní školy Karla IV., Karla IV. 1024/19, Ústí nad Labem – Střekov
TÉMA: „jak se aktivně zapojit do zlepšení života na Střekově
ÚČAST: zástupci ÚMO Střekov a Magistrátu města Ústí n.L.
Občanům bude vysvětlen princip Zdravých měst, prezentován záměr Vize rozvoje Střekov a možnosti nápadů občanů dle tematických oblastí. Občané budou moci vznést své dotazy na řešení problémů podle odborů ÚMO Střekov a Magistrátu města Ústí n.L..
- nápady, problém, návrhy v rámci celého obvodu – Střekov

VEŘEJNÁ BESEDA
KDY: 3.6.2015 OD 17,00 HODIN
KDE: místo bude upřesněno
TÉMA: „parkování na Novosedlickém náměstí"
ÚČAST: zástupci ÚMO Střekov a Magistrátu města Ústí n.L.
S občany bude řešena možnost parkování na Novosedlickém náměstí.
- nová záležitost – řešení organizace prostoru tak, aby byl dostupný pro hasiče + parkování

VEŘEJNÁ BESEDA
KDY: 17.6.2015 OD 17,00 HODIN
KDE: jídelna Základní školy Jitřní, Brná n.L.
TÉMA: „divoká prasata"
ÚČAST: zástupci ÚMO Střekov a Magistrátu města Ústí n.L., zástupce Mysliveckého sdružení
Poskytnutí občanům ucelené informace o problematice divokých prasat a systému řešení na redukci jejich stavů.
- dlouhodobý problém s přemnoženými prasaty a možnosti jejich odstřelu v zastavěném území

Zdroj: www.strekov.cz

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru