Ústecko – Na spousty zábavy u vody se mohou těšit milovníci sportu a turistiky. Poslední víkend v květnu se definitivně otevírá veřejnosti jezero Milada.

Návštěvníci se mohou těšit na cyklistický a běžecký závod, projížďku na motorových člunech. O dobrou zábavu se postarají nejen "Indiáni z Rosehillu", skákací hrady, stánky s občerstvením. Víkend na Miladě proběhne 30 a 31. května. Pro motoristy budou připraveny odstavné parkovací plochy a pro pěší autobusová doprava. (kompletní program naleznete na facebookových stránkách Milady)

V červnu roku 2006 zahájili dělníci napouštění zbytkové jámy lomu Chabařovice - budoucího jezera Milada, jako rozsáhlé hydrické rekultivace zajišťované státním podnikem Palivový kombinát Ústí v rámci revitalizace území dotčeného těžební činností PKÚ, s. p. Napouštění probíhalo požárním vodovodem Js 300 z nádrže Kateřina. Hlavním zdrojem přívodu vody z nádrže Kateřina do jezera byl zrekonstruovaný Zalužanský potok protékající přes Zalužanskou nádrž a dále přes napouštěcí koryto k jezeru. V srpnu 2008 došlo ke změně systému napouštění jezera, v úseku od Zalužanské nádrže bylo vybudováno nové koryto vedoucí k Protieutrofizační nádrži, z této nádrže přetékala voda příkopem „N" do jezera. Dalším zdrojem napouštění byl přelivový vrt na severní straně jezera. Dne 8. 8. 2010 bylo ukončeno napouštění Jezera Chabařovice dosažením plánované provozní hladiny na kótu 145,7 m n.m..

Parametry:
Plocha 252,2 ha
Objem vody 35,601 mil. m3
Hladina 145,70 m n.m.
Max. hloubka 24,70 m

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru