Ústí nad Labem – Veřejný sál Hraničář zve v pondělí 27. dubna na dětské představení podle oblíbené knihy Jiřího Trnky Zahrada v podání Divadla Krapet. Den na to se v Galerii Hraničář představí se svou výstavou nadaná streetartová a komiksová umělkyně Toy Box.

Úterní program 28. dubna pokračuje večerem PechaKucha Night, tentokrát na téma „zvuk". Poslední dubnová akce zaujme hlavně filmové fajnšmekry, co se rádi bojí – Hraničář připravil promítání horrorové klasiky Vymítač ďábla doplněné o pásmo animovaných horrorů z celého světa.

Jiří Trnka: Zahrada – pondělí 27. dubna, 9.15 hodin

Hraničář pravidelně zařazuje do programu akce pro nejmenší návštěvníky. Vedle projekcí filmů Karla Zemana s kreativní dílnou chystá na další měsíce opravdové lahůdky. Jednou z nich je i pondělní divadelní představení Divadla Krapet s názvem Zahrada, které vzniklo podle oblíbené knihy Jiřího Trny. „Tajemství a kouzla mají rádi velcí i malí. A co teprve, když se ocitnou v takové tajemné Zahradě plné překvapení. Hlídá ji zlomyslný kocour, mluvící trpaslík, v jezírku plave sečtělá velryba, a když už je nejhůř, tak pomůžou legrační sloni," přibližuje hru Markéta Hanáková z pražského Divadla Krapet.

Galerie Hraničář: Toy Box – úterý 28. dubna, 17.00 hodin

Na své si příští týden přijdou také příznivci současného umění. Do Ústí nad Labem přijede poprvé Toy Box - talentovaná streetartová a komiksová umělkyně, ilustrátorka a autorka fenomenálního díla Moje kniha Vinnetou, ve kterém velmi osobitým způsobem přibližuje život squatterů. „Toy Box se sama považuje za anarchistku a ve stejném duchu také otevře vernisáž své výstavy, která potrvá do 26. května," říká Tereza Chaloupková, kurátorka Galerie Hraničář.

PechaKucha Night: Zvuk – úterý 28. dubna, 19.30 hodin

Po vernisáži výstavy Toy Box zve Hraničář na oblíbené, v pořadí už šestnácté večerní setkání PechaKucha Night. K tématu zvuk zde přislíbili svou účast logopedka Iva Křížová, architekt Šimon Prokop nebo třeba programátor algoritmů rozpoznávání řeči a matematik Ondřej Plátek.

Horror night: Vymítač ďábla a animáče po setmění – čtvrtek 30. dubna, 20.00 hodin

Na „pálení" čarodějnic, druhý nejvýznamnější satanský svátek, připravil Hraničář filmovou noc s Vymítačem ďábla, jedním z nejlepších snímků horrorového žánru všech dob. Program je doplněn o pásmo animovaných hororů z celého světa.
„Vymítač ďábla vzbudil ve své době poprask. Řada hnutí usilovala o jeho zastavení kvůli škodlivosti a mravnímu ohrožení, u soudu ale nakonec neuspěly. Jsme zvědaví, jak si tato horrorová klasika povede po více než 40 letech u diváků v Hraničáři, který stojí na parcele číslo 666," uzavírá s úsměvem Ondřej Klein, programový ředitel veřejného sálu Hraničář.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru