Ústí nad Labem – Dva dny před koncem velkého Tesca v ústeckých Všebořicích to stále není nic pro lovce slev. Hypermarket, který v neděli 5. dubna skončí kvůli silnému konkurenčnímu prostředí v oblasti a nevýhodné poloze, jsme navštívili v pátek večer.

Prodejní plocha ústeckého hypermarketu Tesco už je taková nějaká prázdná... Foto: Oldřich Hájek

Už při příjezdu k Tescu si nemůžete nevšimnout, že konkurence okamžitě využila slabiny a britský řetěz nakopla do citlivých míst. Kaufland na billboardu totiž oznamuje, že u něj pořád najdete skvělé ceny, i když soused zavírá. Kromě nenápadného oznámení na vchodu, že obchodní centrum bude fungovat i dál po zavření Tesca, se nikde o rychle se blížícím se konci obchodu nedozvíte. Prodavačka u pokladny po dotazu sděluje, že poslední zákazník si tam nakoupí ještě v neděli v osm večer. Jestli bude mít ještě co kupovat.

Řada regálů je už prázdných – hlavně u drobné elektroniky zbyly dva tři foťáky, jinak z pultu trčí neobsazené bezpečnostní držáčky. Přeplněné rozhodně nejsou ani chladicí vitríny. Ta, která je prázdná, je decentně zakrytá. Sladkosti už koupíte také jen u posledních dvou pokladen, všude jinde jsou prázdné drátěné koše.

Přesto se Tesco zatím zřejmě nerozhodlo zboží vyprodat za každou cenu, a tak snížené ceny, které jsou na vybraném zboží, prakticky kopírují nabídku i ostatních velkoprodejen z tohoto řetězce.

„Rozhodnutí o uzavření hypermarketu v Ústí nad Labem bylo velmi těžké, ale učinili jsme tak z ekonomických důvodů. Zaměstnancům, kteří jsou ochotni a schopni dojíždět do okolních měst jsme nabídli pracovní uplatnění v dalších našich obchodech v regionu, tedy v Děčíně, Litvínově a Mostě," říká generální ředitel Tesco Stores ČR David Morris.

Věrní zákazníci, kteří nasbírali za své nákupy Clubcard body a poukázky, je i nadále mohou využít ve všech ostatních obchodech společnosti Tesco.

Tesco v Ústí nad Labem i nadále zůstává, obyvatelé mohou nakoupit v obchodech menšího formátu na Špitálském náměstí nebo v Neštěmicích v Seifertově ulici.

Obchodní centrum Všebořice sice slibuje, že bude dále otevřené, ale po odchodu velkého hráče to nebude mít jednoduché. Už na konci března tam skončila prodejna tabáku a časopisů Geco a prodejna koženého zboží Calypso. Jen o pár dní tam skončila prodejna Gran Plus

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru