Ústí nad Labem – Nezvyklá plavidla pro řeku Labe mohli vidět v sobotu Ústečané procházející se labským údolím. Společnost pro přepravu ročních období za podpory řehtaček, trubek a bubnu plavila na vodě Jaro.

Plavení Jara 2015. Foto: Petr Sochůrek
Milan Rosenkranc, ideový vůdce uvedl, že letos akce proběhla podvaadvacáté. „Plavení Jara z Ústí nad Labem do Děčína je jednou z nejstarších akcí společnosti. Vyrážíme vždy od střekovských zdymadel. Každoročně se Plavení Jara zúčastňuje stále více odvážných vodáků. Kromě plavení ročního období pomocí nejroztodivnějších plavidel mají posádky za úkol stav řeky a jejich obyvatel. Vodníky počínaje a bobry konče," řekl Milan Rosenkranc.

Na každého účastníka recesistické plavby čekal v přístavu pod děčínským zámkem pamětní list a hřejivý pocit, že učinil rozhodný počin ke kalendářnímu ukončení zimy.

Ústecký meteorolog Radek Tomšů slíbil na pondělí jasné jarní počasí. „Přes den bude polojasno až skoro jasno. Nejvyšší denní teploty 9 až 12 °C, na horách 4 až 7 °C. Po vane slabý jižní vítr do 4 m/s," slíbil meteorolog.

Plavení Jara 2015. Foto: Petr Sochůrek

Plavení Jara 2015. Foto: Petr Sochůrek

Plavení Jara 2015. Foto: Petr Sochůrek

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru